Lotter av olika slag ökar nöjet

Det är ju så med oss människor, att vi gärna vill ha omväxling. Även om vi har ett bra alternativ så leker vi med tanken på andra, lika bra varianter. Ofta stämmer vår aning om att det finns mer att hämta än vi kanske vet om. Lotter är en sådan sak, som det finns mycket mer av än vi kanske är medvetna om. Dels finns det en mängd olika skraplotter som du kan köpa i närmaste kiosk, dels finns det minst lika mycket som du kan köpa online, och dessutom finns det lotter som du spelar online. Den som inte hittar ”sin” lott måste vara otroligt kräsen, för det finns verkligen mängder.

Lotter har ibland vinster i form av resorOlika lotter med olika fokus

Med de flesta skraplotter vinner du pengar, allt från mindre summor till jättesummor. Ibland är ett alternativ att vinna en viss mängd pengar som betalas ut per månad under till exempel tjugo år framöver. Det finns många möjligheter att få det finansiellt bättre med lotter, men chansen att vinna är så klart liten. Sedan finns det lotter som har fokus på en viss typ av vinster, som resor eller fina bilar. Här är målet satt och du behöver inte fundera på vad du ska göra av vinstpengarna. Kanske har du tur och får åka iväg till en varm, härlig söderhavsö under vinterns mörkaste och kallaste månader. Eventuellt blir det du som vinner den senaste Volvo-modellen och kan stoltsera med en bil som du aldrig skulle ha haft råd att köpa.

Lotter har ofta namn som säger vad det handlar om för vinster, eller hur du spelar för att göra vinster. Namn som Resan och Drömweekend på Miljonlotteriet vet du vad det handlar om för vinster. Med Skattjakten vet du vad spelat går ut på. Triss och Skrapbingo är kända koncept från Svenska spel som väl varje spelare av lotter känner till. Även på spelsajter som bara erbjuder lotter online är spelen av liknande slag – och precis lika roliga.